Butik

Vi har helsortiment från linoljetillverkaren Selder & company. Alla deras linoljor och linoljefärger finns ständigt på vår hylla! 

Från pressning till färdigprodukt tillverkas den i särklass bästa kvalitet på linolja och linoljefärg jag arbetat med. Selder&co raffineringsmetod av linolja är helt unik, man kan säga att de tagit linolja och linoljefärg till en modern standard. Härdningstiden för linoljan är betydligt snabbare än du kanske är van vid tack vare den renade oljan. 

Linoljefärg i alla kulörer du kan önska brytes direkt i butiken i tex NCS kod. Om du vill hjälp att ta fram en vacker kulör eller har en förlaga hjälps vi åt att hitta rätt. Alla färgrecept går självklart att återskapa exakt igen och igen. Linoljefärgen finns i två glanstal; halvmatt ger en glans ca. 20 och halvblank ger en glans ca. 60. Linoljan behandlas under olika tryck och värmeförutsättningar för att få fram produkter som är lämpade till olika användningsområden. Således finns ren linolja som grundolja, stenolja, möbelolja, golvolja, rostskyddsolja och linoljafernissa. Restprodukten av linoljetillverkningen blir såpa. Grovsåpa och golvsåpa. Det är en starkt alkalisk fettlösande produkt. Löser fettet i linoljan och därför det bästa att använda för penseltvätt… eller faktiskt alltmöjligt.

www.selder.com kan du läsa om teknologin om hur linolja renas och och varför, där finns även produktdatablad du kan ladda ner. 

Vi säljer även lack till träbåtar eller trädetaljer i marin miljö där vi rekommenderar Rylard VG66 premium varnish, eller Xtreemcoat. Epifanes och Brava har de snyggaste betserna. 

Fantastiska fotogenlampor från Karlskrona lampfabrik har vi också i sortimentet samt ett och annat unikt föremål Kom på Besök!

Vill du att varor skickas till dig? Inga problem!! ring eller mejla så skickar jag direkt! 

Beställ per mejl: ammi@rodamollan.se eller ring 0702 848786